CORDAE LYSIS

CordaeLysis_bewerkt.jpg
 

WIE ZIJN WIJ

In dit dynamisch strijkersensemble delen enkele enthousiaste professionelen graag hun ervaring met gedreven amateurs. Uit Gent en omgeving, Kortrijk, Brugge,… vinden ze wekelijks hun weg naar de Oude Abdij van Drongen die het inspirerende kader vormt voor de repetities.

 
instrumenten.jpg

ONZE GESCHIEDENIS

Het orkest zag het levenslicht in 2006 en speelde sindsdien al tientallen concerten over gans Vlaanderen, waarin het naast gekende ‘strijkerklassiekers’ graag het publiek verrast met originele pareltjes voor strijkers. Zo brachten ze de première voor Europa van ‘Fuga y misterio’ van Astor Piazzolla in een bewerking voor strijkers. In het bijzonder bracht Cordae Lysis voor haar tiende verjaardag een opvoering in de Handelsbeurs te Gent met live dans.


Onder de deskundige leiding van stichtster en violiste Ann Pareyn groeide deze groep uit tot een gerespecteerd strijkorkest dat gevraagd wordt op verschillende concertpodia, ook ter begeleiding van gerenommeerde koren en solisten of voor de opluistering van feesten.


Naast talrijke concerten in eigen beheer, werd Cordae Lysis uitgenodigd door:


Festival van Vlaanderen Gent (Odegand) om onder de Gentse Stadshal een soloconcert te spelen, Cultuurplatform Drongen, Davidsfonds Zillebeke, koor Vivace Evergem, Siddharta vzw Leuven, Gezinsbond Drongen, Oude Abdij Drongen, Okra Baarle, Privéfeest kasteel in Spa, koor à la limite Munte, koor Cum Splendore St Amandsberg en Borgerhout, Stoepeconcerten Ertvelde, huisconcert Merelbeke, Karmel Gent, Kitanda Brugge, St Gregoriuskoor Izegem, ElewijtBachkoor Mechelen, Odegand Gent, dubbelconcert met Da Capo Gent, Kleurfabriek Drongen, aperitiefconcert Kermis Drongen, koor Cantabile Gent, Handelsbeurs Gent voor 10-jarig Jubileum, koor El Mundo Lo Lovendegem, The Order of the Fleur de Lys Belgium, Davidsfonds Wambeek te Ternat, koren Sursum Corda en H Familiekoor Izegem en Gullegem, Pameleconcerten Oudenaarde.

 

“Don’t only practice your art, but force your way into its secrets”

Ludwig van Beethoven

 

CONCERTEN

 • UITVERKOCHT
  zo 27 sep.
  Drongen
  27 sep. 2020 15:00
  Drongen, 9031 Drongen, België
  Delen
 • From cello with love
  za 26 sep.
  Theaterzaal
  26 sep. 2020 20:00
  Theaterzaal, Ledeberg, 9050 Gent, België
  Delen
 • Strings 4 Life met The Voice kandidaten Rachel en Zeyneb
  15 dec. 2019 15:00
  CC De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat, België
  Britse, romantische strijkersmuziek, gezelligheid ten top voor de Warmste Week. De opbrengst gaat naar VZW Radar, Ternat.
  Delen
 • Strings 4 Life met The Voice kandidaten Rachel en Zeyneb
  14 dec. 2019 20:00 – 21:45
  Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26/27, 9031 Gent, België
  Britse, romantische strijkersmuziek, gezelligheid ten top voor de Warmste Week. De opbrengst gaat naar De Ark, Drongen.
  Delen
 • Plink Plank Plunk
  zo 16 jun.
  Sint-Franciscusinstituut Melle
  16 jun. 2019 11:00 – 13:00
  Sint-Franciscusinstituut Melle, Tuinstraat 105, 9090 Melle, België
  Willemsfonds Melle organiseert een lenteconcert met aperitief.
  Delen
 • Passieconcerten i.s.m. koren "Sursum Corda" en "H. Familiekoor" (1)
  31 mrt. 2019 18:00
  Sint-Amanduskerk, Dorpsplein 10, 8560 Wevelgem, België
  Delen
 • Passieconcerten i.s.m. koren "Sursum Corda" en "H. Familiekoor"
  24 mrt. 2019 17:00
  Kerk Heilige Familie, Ter Beursplein, 8870 Izegem, België
  Delen
 • Pamele Classic
  za 16 mrt.
  Onze-Lieve-Vrouwekerk
  16 mrt. 2019 20:00
  Onze-Lieve-Vrouwekerk, Pamelekerkplein, 9700 Oudenaarde, België
  Openingsconcert van de nieuwe reeks 'Pameleconcerten', onder impuls van Dhr. R. Declercq en de VZW " Kameliejon".
  Delen
 

ANN PAREYN

Oprichter & dirigent

ann.png

Na de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven behaalde Ann aan dezelfde instelling de Laureaatsdiploma’s voor viool, kamermuziek en muziekgeschiedenis. Gedurende een tiental jaar musiceerde ze als vast lid in Symfonieorkest Vlaanderen, Chapelle de Lorraine, salonorkest Panache. Ondertussen gaf ze viool- en kamermuziekles aan de Academies voor Muziek, Woord en Dans te Ieper, Veurne en Gent.


Ze verzorgde als freelance violiste optredens in zeer diverse bezettingen: strijkkwartet, duo viool-piano en viool-orgel, theatervoorstellingen, promsconcerten, opera, kamerorkest.


In 2006 richtte Ann het Drongens Kamerorkest “Cordae Lysis” op, waarmee ze in 2016 op voorstel van de Handelsbeurs te Gent op die locatie een schitterend tienjarig jubileumconcert verzorgde met live dans. Cordae Lysis is in die jaren uitgegroeid tot een  gerespecteerd semiprofessioneel kamerorkest dat samenwerkte met verscheidene Vlaamse topsolisten en topkoren. In 2013 werden ze uitgenodigd om ter gelegenheid van het Festival van Vlaanderen Gent Odegand onder de Gentse Stadshal een soloconcert te verzorgen.


In juni 2013 behaalde ze aan het Lemmensinstituut te Leuven het diploma Master in de Muziek met grote onderscheiding. Ze werkte onder meer met dirigenten als Paul Dombrecht, Patrick Peire, Robert Groslot, de Japanse Seikyo Kim, de Amerikanen Justin Freer en John Mauceri, de Italianen Umberto Benedetti Michelangeli en  Ennio Morricone, …Haar ervaring met deze zeer diverse dirigenten inspireerde haar om meer en meer zelf de dirigeerstok ter hand te nemen. Ze volgde ondermeer masterclasses directie bij Ivan Meylemans, Edmond Saveniers en Dirk Vermeulen.


In juni 2017 werd Ann geselecteerd als chef-dirigent bij het nieuwe symfonisch orkest Musamis, een zeer gedreven groep amateur- en beroepsmuzikanten uit Kortrijk. (www.musamis.be)

Begin 2018 richtte ze het professionele Spumanti, bruisend kamerorkest op. Na de première in de Opera te Gent waren publiek en alle musici het erover eens: hier zit pit in! (www.spumantikamerorkest.com)


Zelf viool spelen en dirigeren: het blijven twee grote, elkaar inspirerende passies van Ann, waarbij ze steeds vooropstelt haar musiceervreugde met het publiek te delen.


www.annpareyn.com

 

CONTACT

Bedankt voor de inzending!

contactformulier.jpg